Шест дни след изчезването му

МВР губи следите на Петко Сертов около гръцката граница

Колеги на бившия шеф на ДАНС не са забелязали нищо необичайно в поведението му

Кадри от охранителни камери са запечатали излизането на Петко Сертов от дома му в центъра на София миналия петък, след което няма данни някой да го е виждал някъде. Сн. бТВ

Шест дни след изчезването му МВР все още не е попадало на някакви следи от бившия председател на ДАНС Петко Сертов, съобщи главният секретар на ведомството Светлозар Лазаров в четвъртък .

По думите му разследващите продължават да работят по всички възможни версии по случая, но все още няма потвърждение на нито една от тях. Знае се единствено, че колата, с която се е движил за последно е била забелязана около 18.00 часа в Петрич в деня на изчезването му.

"Не е тайна, че Сертов е имал служебни ангажименти в Гърция, където е работел като консултант по проект... Може да се направи логично предположение за негово излизане в посока Гърция, предвид контактите на Сертов и семейството му, но по никакъв начин до момента, в който няма идентифицирано лице – тоест не открием издирваният и автомобилът му, няма да прекратим издирването и работата по случая", коментира още Лазаров.

Засега МВР успя да възстанови последните стъпки на Сертов до късния следобед на 5 декември, когато следите му се губят. Оттогава от МВР твърдят, че нямат никаква информация за местонахождението и състоянието на Сертов. Той беше обявен за издирване и от Интерпол – с жълта бюлетина за изчезнали лица.

"Това не е нещо необичайно, още повече, целта е той да бъде намерен. Ние проверихме съответните гранични пунктове, имаме координация с Гранична полиция и съседните държави – нямаме положителен отговор той да е влязъл в някоя от съседните държави, но продължаваме да го търсим и зад граница", коментира Лазаров.

Той добави, че е дна от хипотезите, по които се работи е пътен инцидент на трудно достъпно място. "Ако имахме конкретна следа, щяхме да обявим и пред обществото, търсим съдействие от гражданското общество и медиите", подчерта главсекът на МВР.

"Наясно сме какво е работил Сертов, какви доходи е получавал, семейството е било финансово осигурено. Не виждаме досега нещо необичайно. Разследват се здравословното състояние, потърсени са всички лечебни заведения, но не беше открит там", посочи още Лазаров.

Междувременно последният работодател на Сертов – Ангел Божилов, разказа пред Нова телевизия, че в последния ден преди изчезването му, Сертов е бил в офиса и нищо необичайно не е било забелязано в поведението му от колегите.

Божилов е директор на компанията "Обединени енергийни търговци", където Сертов работи като консултант на граждански договор. Занимавал се е с разработване на стратегия и план за преструктуриране на пазара на електроенергия в България, като е консултирал компанията в областта на сигурността.

"Доколкото аз знам, поведението му е било абсолютно в рамките на нормалното", заяви Божилов, уточнявайки, че излизайки си от офиса Сертов е казал, че има и друга среща и евентуално след нея ще се обади на колегите си.

"Сертов беше изключително добре балансиран човек. Спокоен, контролираше добре поведението си", каза Божилов и допусна, че дори да е имало нещо необичайно хората във фирмата е можело да не усетят. Потвърди, че обявеният за издирване "Опел" е автомобилът, с който бившият директор на ДАНС се придвижва обичайно.

Споделяне

Още по темата

Още от България