Полицията ще търси Петко Сертов с хеликоптер из Южна България

Петко Сертов, алхивна снимка БГНЕС

Полицията обмисля възможността да търси с хеликоптер из Южна България изчезналия бивш председател на ДАНС Петко Сертов, обяви в сряда главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Това може да се случи, когато се оправи времето. До това отчаяно решение се е стигнало заради продължаващата липса на всякакви следи около изчезналия.

Във вторник вечерта Сертов бе обявен за издирване и чрез Интерпол.

До решението за издирване с хеликоптер се стигнало след разговор с близки на бившия шеф на ДАНС, които разказали, че той обичал да шофира сам из природата на Южна България. Съмнително е обаче Сертов да е тръгнал да кара за удоволствие в петък следобед, защото прогнозата за времето още тогава бе за проливни валежи.

Полицията разкри и други факти около Сертов. В около 15.30 ч. в петък Сертов последно е засечен със сив Опел Астра. В района на НДК той изтеглил пари от банка, след което следите му се губят. Сумата била обичайна, като в подобен размер Сертов е теглил два пъти месечно.

Когато напуснал дома си, Сертов не е взел дрехи със себе си. Носел само всички лични документи, в това число и международния си паспорт. Полицията е проверила всички гранични пунктове, но няма данни той да е излизал от страната. Данни в МВР нямаше и при изчезването на братя Галеви. Разследващите дори проверяват възможността Сертов да си е купил самолетен билет.

Една от версиите е, че Сертов може да е катастрофирал на трудно достъпно място. Той е обичал да шофира, но стар Опел Астра не изглежда като най-подходящата кола за офроуд при лоши атмосферни условия.

"Не изключваме варианта да е напуснал страната без ние да имаме данни за това. Съществува вероятност издирваният да се нуждае от помощ. Всички лични документи, с които е разполагал Петко Сертов, са били в него. Съпругата му обясни, че не му се случва за първи път да си остави мобилните телефони вкъщи“, обясни заместник-главният секретар на МВР Георги Костов.

МВР разчита на гражданите да сигнализират за колата и заради това разпространяват нейния регистрационен номер -  СА 2987 РМ.

Светлозар Лазаров съобщи, че са проверявани разговорите на Сертов и допълни, че няма данни колата да разполага с GPS-система за проследяване

Споделяне

Още по темата

Още от България