МВР продължава да мачка, респектира и прибира дилъри

МВР продължава да мачка, респектира и прибира дилъри

МВР продължава да мачка, респектира, привежда в известност и заключва представители на криминалния контингент от всякакъв калибър. В петък от ранни зори полицейските сводки подгряха медиите, след което вътрешният министър лично се похвали с арестите на Душманина, Шашавия, Карабата, Банана и Върбан.

Петимата са били прибрани за наркоразпространение в София. Арестувани са на различни места - "Люлин", "Свобода", "Дружба" и "Бояна". От МВР пришиват задържаните към групата на Красимир Маринов – Големия Маргин, в която като "изпълнителен директор" (по думите на градския прокурор – бел.ред.) работи и Стефан Бонев – Сако.

В четвъртък, само час преди Софийският апелативен съд да пусне Маргина от ареста, тъй като доказателствата, че той е поръчал убийството на Боби Цанков се сринаха, прокуратурата се подсигури с ново обвинение срещу него – че е ръководител на организирана престъпна група за разпространение на наркотици. Така правоохранителните органи си гарантираха престоя на Маргина в ареста най-малко за още 72 часа.

Оказа се, че престъпната наркогрупа е била "сформирана" за периода на коледно-новогодишните празници. Според повдигнатото обвинение тя е действала от 1 декември 2009 г. до 7 януари 2010 г.

Седмица преди Красимир Маринов да обвинен като наркобос, в ареста попадна наказателната бригада на Тихомир Георгиев – Боксьора. Тази група, според МВР и прокуратурата, разчиствала пазара на дрога от конкуренция и склонявала дилъри да се присъединят към Маргина и Сако.

Смята се, че именно някой от задържаните хора на Боксьора в "пристъп на откровение" са свидетелствали срещу "ръководителя" и "изпълнителния директор".

Системното прибиране от улицата на всички лица с по-познати прякори вече затруднява следствения арест на бул. "Г.М. Димитров", където помещенията са претъпкани, а освен това създава необходимост от някакъв справочник "кой кой е" сред всички тези хора.

По паспорт Душманина се казва Мартин Иванов, той е брат на Радослав Иванов, който на улицата и за МВР е популярен като Темерута – засега не арестуван.

Двамата братя Иванови отдавна са спрягани като отговорници в наркоразпространението в София. Те са преминали през различни структури и редовно сменят покровителя си, а по последни данни са "назначени" във фирмата на Маргина и Сако.

През декември 2006 г. Темерута получи куршум в главата, но оцеля при нападението, извършено на 20 метра от Шесто РПУ, но останало загадка за полицията. Часове преди този инцидент в столичния квартал "Симеоново" бе обстрелван Димитър Вучев – Демби, за когото се говори, че вече е щатен служител на МВР. Разбира се, двата неуспешни опита за атентати бяха свързани помежду си.

Шашавия винаги е бил част от обкръжението на Темерута. Роден е под името Александър Иванов, но въпреки съвпадението във фамилиите с братята, няма роднинска връзка с тях. Човекът с плодовия прякор Банана е един от "най-оборотните" дилъри на Сако.

Последният е доста мистериозна фигура, тъй като противно на това, че нашумя наскоро покрай скандала с покойния Боби Цанков, той е известен в подземния свят и има позиции на улицата от дълги години. За разлика от другите обявени за наркобосове, който се сменят през 3-4 години, позициите на Стефан Бонев си стояха непокътнати. За него не се знаеше почти нищо, извън ъндърграунда, а името и прякорът му озадачиха болшинството криминални и разследващи журналисти и журналистки.

Знаете, че наркопазарът и наркоразпространението трябва да бъдат неутрализирани максимално, за да можем да дадем по-голямо спокойствие на гражданите за невъзникването на подобни инциденти при преразпределението на наркопазара. Това става с адекватни действия. Надявам се, че това което правим е правилно, коментира вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Колко време давате на новия парламент?