Найденов: 2012 г. ще е на проверките в кухните

Това ще е годината, в която ще засилим проверките в кухните – там, където се приготвя храната, искаме да проследим нейния път до масата, защото ставаме свидетели на това, че зад лъскавите фасади на луксозни заведения, ресторанти, в кухните им цари безобразен хаос. Това заяви във вторник министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов пред журналисти. По думите му "има проблем именно по време на приготвянето на храната и него искаме да решим".

Ден по-рано Българската агенция за безопасност на храните обяви, че започва масирани проверки на производители, дистрибутори и търговци на хранителни добавки, тъй като често те злоупотребяват с приготвянето и етикетирането на тези продукти. Често на тези добавки се приписват и лечебни свойства, което е подвеждаща информация

След края на проверките на хранителните добавки, в зависимост от резултатите очаквам експертите да ми предложат регламент за тяхната продажба, каза Найденов.

Основните цели на проверките са да установим начина на тяхното предлагане, режима на съхранение, включително и това как те се излагат в магазините, защото някои от тях се предлагат и в обикновените супермаркети. Именно затова е необходим и регламент за продажбата на хранителните добавки, каза агроминистърът.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?