Националисти нахлуха в ЦИК, но объркаха етажа

Сн. БГНЕС

Представители на националистическата формация Български национален съюз (БНС), чийто изборен клип бе спрян, нахлу в сградата на ЦИК, след като подаде жалба. Впоследствие част от хората са отказали да напуснат, а другите са били с иззети лични карти от полицията, предаде БГНЕС.

Останалите вътре заявяват, че няма да си тръгнат, докато жалбата им не бъде разгледана.

Сградата на Народното събрание на пл. "Батенберг", където се помещава ЦИК, моментално беше поставена под засилена охрана, а пред входа пристигнаха 4 полицейски автомобила.

От комисията казаха, че националистите не са успели да ги притеснят, защото са объркали етажа.

Тони Баждаров, водач на листа на БНС за пазарджишки избирателен район заяви: "Нашите представители са нахлули в ЦИК, за да изразят протеста си след несправедливото решение на ЦИК, което с едни аргументи забранява излъчването на наш предизборен клип в електронните медии, но със същите аргументи, даже в по-голяма степен, могат да се изразят на клипа на ДПС, но за тях такава санкция няма".

"По време на заседанието на ЦИК група хора са влезли незаконно в сградата на НС, които са били 17 на брой и са се опитали да нахлуят на етажа на ЦИК. Те не са успели да нахлуят, в момента се намират в едно помещение и по-насетне казусът ще се разисква от правоохранителните органи от НСО, тъй като в тази сграда не може да се влиза по този начин", заяви говорителят на ЦИК Цветозар Томов.

Споделяне

Още от Избори 2014

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?