Нинова продължава да иска разваляне на сделката "ЧЕЗ"

Корнелия Нинова
БСП остава на позицията си, че сделката за ЧЕЗ трябва да се развали и държавата да закупи дружеството. Това заяви лидерът на партията Корнелия Нинова пред БНР в сряда.
 
Вчера финансовият министър Владислав Горанов обяви, че държавата се отказва от участие в сделката за българските активи на дружеството.
 
"Какво стана за един месец, че изведнъж така се обърна позицията точно на обратно - държавата няма да участва и толкова. А какво ще се случи с националната сигурност, с тези три милиона българи, на които е доставката на ЧЕЗ. Вярно ли е, че ЧЕЗ вече са подали в КЕВР заявление за увеличаване на цената на тока? Това вълнува хората, но на повърхността нищо не излиза, има някакво задкулисие", коментира тя.
 
Корнелия Нинова е в Тирана, където подготвя срещата на 16 май в София за Западните Балкани, организирана от ПЕС и домакинствана от БСП.
 
По думите ѝ въпреки противоречията в региона е важно да се положат усилия максимално много лидери да дойдат на предстоящата през май Среща на върха за Западните Балкани в София. 
 
Тя призова за разговори с Австрия, която ще поеме председателството след нас, темата за Западните Балкани да продължи да бъде в дневния ред.
 
"Ако няма приемственост, тя ще бъде изоставена след това, т.е. отсега и с нашата конференция и със Срещата на върха трябва да говорим и да представим пред Австрия - бъдещия председател след три месеца, какво ние дотук сме свършили и как те да продължат оттук нататък. Това е процес, не може да се реши отведнъж", посочи тя.
Споделяне

Още по темата

Още от България

Как да се подходи с новата детска болница?