Нов начин на живот предлага фестът за градска култура ON! Fest

Нов начин на живот предлага фестът за градска култура ON! Fest

Различни течения на градската култура и най-интересното в съвременното градско изкуство, забавления, спорт и начин на живот. ще представи тазгодишното издание на фестивалът за градска култура ON! Fest 2012. То ще се проведе между 21 и 24 септември в Интер Експо Център и ще стане домакин на редица атрактивни форми на развлечения.

Най-голямото графити събитие в България с международно участие – ON! Graffiti – Rush, ще събере звезди на европейската графити култура. Български артисти, състезатели и всеки любопитен начинаещ ще разполагат с разширената зона за улично изкуство и графити.

Панелът ON! Sports представя световно известни атлети от течението паркур и фрийрън, демонстрации и уроци от най-добрите представители на българската паркур и фрийрън общност. Програмата на ON! Sports включва и турнир по стрийтбол, в който голямата награда за отборите – победители при момчетата и момичетата, навършили пълнолетие, е пътуване с покрити разноски и посещение на мачa Фенербахче – Бостън Селтикс в Истанбул през октомври. Ще има рампа за скокове с велосипед и зона за напреднали байкъри, 6-метрова стена за катерене, всекидневно дрифт шоу спрофесионални пилоти и състезания за колички с дистанционно управление.

Зоната за японска култура ON! Anime под егидата на клуб "Накама” на ON! Fest 2012, ще предложи обновена селекция на най-интересното в съвременната и традиционна култура на далечния Изток. Конкурс и ревю, в които феновете се обличат като любимите си известни герои от Аниме, Манга или видео игри – т.нар. косплей конкурс, ще бъдат допълнени от състезание за рисунка по зададена на място тема, образователни лекции и видео прожекции.

За по-сръчните са организирани работилници за традиционните японски изкуства оригами и киригами, и модерното – пиксел арт. Специалното допълнение тази година е лекция за явлението "стийм пънк” и уъркшоп по изработка на картички в този стил.

Най-добрите танцьори на над 20 вида танци и от 20 школи ще участват в организираната от Dance Academy и Makosa Nostra ON! Dancе зона на феста. Всички посетители на ON! Fest ще могат да получат уроци от най-добрите салса и латино школи у нас. За финал на съботната вечер – Zumba Glow Party със специалното участие на Betsy Dopico – член на личния отбор на създателя на латино фитнеса Бето Перез.

Неделният 23 септември на ON! Dance е посветен на уличните танци: хип-хоп и брейкденс от школите Makosa Nostra, X-Energy Crew, Sleepwalkingz, и други. И накрая – впечатляващи денс битки в дисциплините New Style Hip Hop и B-boying.

Епични сблъсъци ще се разиграват и в ON! Gaming – зоната за игри и технологии на ON! Fest 2012. Програмата на най-голямото геймърско събитие у нас включва турнири по трите най- популярни игри в България – Counter Strike 1.6, League of Legends и Starcraft II. Посетителите ще се насладят и на вълнуващи представяния на технологични нововъведения, ще имат възможността да изпробват най-новите геймърски джаджи и конзоли и да тестват новата Assassin's Creed III: Liberation за PS Vita, която се разработва в България. ON! Gaming е мястото, където ще се лее течен азот на Overclock-състезанието по тунинг на мощни компютри и всички желаещи ще могат да изпробват сили и на виртуални стрелбища, сцена за виртуални спортове, както и на аркадните игри. ON! Gaming е и зоната на големия финал на ON! Fest 2012 - на 24 септември парти-премиера на World of Warcraft: Mists of Pandaria.

Вход свободен и всички са добре дошли!

ON! Fest 2012 е домакин и на две международни събития с кариерна и бизнес насоченост.

Конференцията Game Dev Summit Bulgaria 2012 ще разгледа развитието на гейм индустрията у нас и в ЕС. Тя ще срещне посетителите си с някои от най-талантливите унищожители на свободното ни време – създателите на компютърни, видео, конзолни, уеб-базирани и мобилни игри. Тази година на GDS Bulgaria 2012 ще присъстват личности, които диктуват и променят "правилата на играта" в международен план. Гости ще бъдат и представители на най-големите български (или работещи в България) студия. Нов български университет ще представи новата си бакалавърска програма, която ще подготвя кадри за гейм индустрията.

Първата българска музикална борса MusicPRO пък ще събере на едно място представители на всички професионални браншове и компании, свързани с музикалния бизнес у нас и ще им предостави възможността да се срещнат, запознаят, да предлагат, купуват, разменят продукти и услуги. Всичко това ще се случи в 3 основни модула – конференция, базар и шоукейс сцена, на която над 20 млади български групи и изпълнители ще се представят пред професионално ориентирана публика. Конференцията на MusicPRO включва лекции и работилници на различни теми, които вълнуват музикалните професионалисти у нас – от практически умения като осветление, звук, PR и турмениджмънт, през финансовите инвестиции до артистичния мениджмънт и авторското право. Двете дискусии, с които ще приключи програмата в двата дни на MusicPRO ще обсъждат най-бързо развиващия се сектор у нас – фестивалният, както и отношенията между музикалния бизнес и институциите, от които той зависи.

Фестът започва с парти на 21 септември с участието на създателя на интелигентния и атмосферичен дръм енд бейс LTJ Bukem, ветеранът в тъмния електронен звук Gridlok и майсторът в смесването на рага вибрациите с танцувален дръм енд бейс Shy FX. Заедно с тях публиката ще надъхват и римите на Stamina MC. Чуждите гости ще бъдат подкрепени и от екипа на H.M.S.U. – Konspirator, EXo, Targy, Mocks, Ogonek и Acidtrip.

Споделяне

Още от