Новият областен на Кюстендил - съотборник на Борисов във Витоша Бистрица

Владислав Стойков

Съотборник на премиера Бойко Борисов от футболния клуб Витоша Бистрица е новият областен управител на Кюстендил, съобщи в.”Струма”.

Владислав Стойков, известен с прякора Лито в Кюстендил, беше назначен от Борисов в сряда. Това стана след като предишният и.д. областен управител Даниела Годинова подаде оставка заради натиск от местната партийна структура на ГЕРБ, с който била карана да подписва незаконосъобразни решения срещу кмета на Кюстендил Петър Паунов.

37-годишният Стойков е бивш футболист. Кариерата му започва от местния отбор “Велбъжд”, след това играе в Левски, ЦСКА, Славия и Локомотив София.

Лито рита мач всяка събота и неделя с "тигрите на Борисов" в Бистрица, пише в.”Струма”. Кюстендилци си спомнили как при първото идване на премиера в Кюстендил, Борисов го прегърнал и дълго си говорили.

Владислав Стойков е завършил Техническия университет в София със специалност машинен инженер, а след това и специалността “Инженерна безопасност” в Минно-геоложкия университет.

Преди да бъде назначен за областен управител на Кюстендил, Стойков е бил главен инспектор в “Главна инспекция по труда” в София.

Стойков е семеен с две деца – момче и момиче.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?