Общински съветник от БСП почина на заседание

Общински съветник от БСП почина на заседание

Общинският съветник от БСП Евтим Евтимов почина в сряда сутринта по време на заседанието на комисията по устройство на територията и жилищна политика. Все още се изяснява каква е причината за смъртта, като най-вероятно става дума за белодробна емболия или инфаркт.

Негови колеги, участвали в заседанието, разказаха пред Mediapool, че първата линейка е пристигнала на 20-тата минута след подаване на сигнала, но е нямала дефибрилатор. Линейка с този апарат е пристигнала на 50-тата минута.

Д-р Георги Гелев, директор на спешния център в София, опроверга тези твърдения и каза, че първата линийка е пристигнала за шест минути.

Получили сме обаждането в 10.25, а екипът е пристигнал в 10.35, обясни той пред Mediapool.

Веднага след като един от реанимационните екипи се е освободил, е бил изпратен на адреса. Екипът е пристигнал в 10.50, каза Гелев.

Той призна, че първата линейка не е имала дефибрилатор, тъй като не е реанимационна. Тя е била изпратена, защото била най-близо до мястото на инцидента.

Гелев подчерта, че първият лекар е направил “перфектна реанимация”. Направени са и 3-4 дефибрилации, но за съжаление колегите не са могли са спасят пациента.

Заради трагичния инцидент председателят на Столичния общински съвет Владимир Кисьов отмени заседанието на градския парламент, предвидено за четвъртък. То трябва да се проведе във вторник.

Евтимов е роден на 24.04.1947 в село Баница, Врачанско. Завършил е Висшия институт по архитектура и строителство. Той бе втори мандат общински съветник, избран с листата на БСП.

Евтимов бе зам.-председател на постоянната комисия по опазване на околната среда, земеделие и гори и член на постоянната комисия по устройство на територията и жилищна политика.

По време на своя втори мандат, общинският съветник бе едно от водещите лица на червените в дебатите около проблемите с чистотата на София.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?