Отхвърлена е жалбата на "Щрабаг" срещу търга за "Тракия"

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е отхвърлила като неоснователна жалбата на австрийската строителна компания "Щрабаг" срещу отстраняването ѝ от търга за строител на ЛОТ 2 на магистрала "Тракия". Това става ясно от публичния регистър на комисията в интернет.

Антимонополният орган започна разследване на процедурата за избор на строител на отсечката Стара Загора – Нова Загора по настояване на "Щрабаг" на 12 февруари. Изводите от проверката са, че жалбата е неоснователна, разследването се прекратява, а процедурата по възлагане на обществената поръчка може да продължи. Решението на КЗК може да се обжалва във Върховния административен съд в 7-дневен срок.

На търга за ЛОТ 2 се явиха 8 фирми, четири от които бяха отстранени. Мотивите за отстраняването им ще станат известни с обявяването на победител.

Най-ниска оферта за строителството на 32-километровата отсечка даде "Обединение Магистрала Трейс" – 137.868 млн. лева. Останалите оферти бяха от 250 до 370 млн. лева. На дружеството му се наложи да представи допълнителна мотивация за ниската цена, която е била приета от тръжната комисия. До дни ще стане ясно името на строителя на отсечката, като изненади не се очакват.

Споделяне
Още по темата
Още от Бизнес

Защо главният прокурор пита КС за имунитета на президента?