Отхвърлена е жалбата на "Щрабаг" срещу търга за "Тракия"

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е отхвърлила като неоснователна жалбата на австрийската строителна компания "Щрабаг" срещу отстраняването ѝ от търга за строител на ЛОТ 2 на магистрала "Тракия". Това става ясно от публичния регистър на комисията в интернет.

Антимонополният орган започна разследване на процедурата за избор на строител на отсечката Стара Загора – Нова Загора по настояване на "Щрабаг" на 12 февруари. Изводите от проверката са, че жалбата е неоснователна, разследването се прекратява, а процедурата по възлагане на обществената поръчка може да продължи. Решението на КЗК може да се обжалва във Върховния административен съд в 7-дневен срок.

На търга за ЛОТ 2 се явиха 8 фирми, четири от които бяха отстранени. Мотивите за отстраняването им ще станат известни с обявяването на победител.

Най-ниска оферта за строителството на 32-километровата отсечка даде "Обединение Магистрала Трейс" – 137.868 млн. лева. Останалите оферти бяха от 250 до 370 млн. лева. На дружеството му се наложи да представи допълнителна мотивация за ниската цена, която е била приета от тръжната комисия. До дни ще стане ясно името на строителя на отсечката, като изненади не се очакват.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес