Парламентът отказа да снеме имунитета на Тома Томов

Парламентът отказа да снеме имунитета на Тома Томов

Парламентът отказа да снеме имунитета на депутата от Коалиция за България и лидер на партия “Рома” Тома Томов. Решението на временната парламентарна комисия, сформирана по този случай, да не се даде разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу Томов, бе подкрепено в петък от 99 народни представители срещу 12 “против” и 11 въздържали се.

Против бяха четирима депутати от “Атака”, четирима независими и толкова от НДСВ. От присъстващите народни представители от Коалиция за България 66 бяха “за”, а двама “въздържал се”. От ПГ на БНС също имаше шестима въздържали се. 29 народни представители от ДПС единодушно подкрепиха становището на комисията.

Комисията по-рано обяви, че в материалите по искането на главния прокурор за снемане на имунитета на депутата не са намерени данни, които да говорят за извършени от Томов престъпления за периода март - август 1998 г. в качеството му на районен прокурор на Оряхово.

След гласуването в кулоарите на парламента депутати, които са гласували “против” коментираха, че са объркали и са мислели, че гласуват срещу искането на главния прокурор. Самият Томов в приповдигнато настроение заяви пред Mediapool, че най-накрая ще може да си отдъхне от напрежението, в което бе поставен през последните месеци и след това ще мисли дали да предприема някакви по-нататъшни действия, за да изчисти името си.  

Споделяне

Още по темата

Още от България