Първи официален ремонт на ремонта по "Графа"

Сн. Mediapool

Първият официален ремонт на ремонтираната ул. "Граф Игнатиев" вече е факт. Надигнатите и в последствие изпочупени плочки на места по трамвайната линия, минаваща по улицата, бяха подменени в сряда.

Плочките се надигнаха през последния уикенд.

Кметът Йорданка Фандъкова обяви, че инженерите, проверили дефекта, обяснили, че се е получил заради температурното разширение на материалите и липсата на фуга между плочките и поставените напречно на трамвайните линии отводнители. Кметът коментира, че ще се проверяват проектите, по които беше направен ремонта, за да се види дали са нужни допълнителни промени по вече свършената работа, за да не се стига отново до такива ситуации.

Фандъкова наложи и глоба на строителната фирма "Джи Пи Груп". Компанията обаче отхвърля вината за дефекта с надигнатите плочки. От дружеството обясниха, че са изпълнили всичко, както е било по проект и именно проектантите трябва да понесат отговорност.

И преди този случай по ул. "Граф Игнатиев" се подменяха вече наредени настилки, но това ставаше преди официалното завършване на строителството. Трамвайното трасе официално е в експлоатация от края на миналата година. Останалата част от ремонта по улицата беше обявен за приключен на 29 май.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Колко време давате на новия парламент?