Пациентка беше забравена 6 часа в скенера на болницата в Павликени

Виновната рентгенова лаборантка ще бъде наказана със забележка и глоба от 50 лева

Пациентка беше забравена 6 часа в скенера на болницата в Павликени

Пациентка е била забравена в скенера на болницата в Павликени в продължение на 6 часа и дори е била обявена за издирване, съобщи Нова телевизия.

Случаят е отпреди 10 дни когато 70-годишната Асенка Христова била изследвана за заболяване на белите дробове, след което била забравена, заключена и оставена да лежи в скенера в продължение на шест часа.

Дъщерята на пациентката случайно разбира, че майка ѝ липсва от болницата. Лекарите също били в недоумение къде би могла да е отишла възрастната жена. И роднини, и лекари подават сигнал  в полицията за изчезнал пациент. Започва акция по издирването ѝ. Няколко часа по-късно Асенка е открита вързана за скенера и заключена в залата за изследвания.

Управителят на лечебното заведение Анета Кръстева каза пред Нова телевизия, че е извършена проверка по случая. Тя установява, че възрастната жена е забравена в скенера от рентгеновия лаборант Камелия Кръстева. Районната здравна каса във Велико Търново също ще провери болницата заради случая.

"Рентгеновата лаборантка каза, че я е забравила. Наказах я. Немарливостта на една жена да съсипва всичко на мен ми е обидно и болно“, коментира по-късно Кръстева пред БНР. Рентгеновата лаборантка е наказана със забележка и глоба от 50 лева. 

От болницата уверяват, че престоят на пациентката в скенера за толкова дълго време не бил опасен за здравето, защото апаратът бил изключен.

По настояване на роднините в епикризата е записано изрично, че жената напуска болницата, защото е била забравена в скенера.

Близките са категорични, че ще съдят лечебното заведение.

70-годишната Асенка Христова вече се лекува в болница в столицата.  

Споделяне

Още по темата

Още от България