Пауъл и Симеон ще разговарят пет минути сами

Премиерът Симеон Сакскобургготски и държавният секретар на САЩ Колин Пауъл ще разговарят утре в рамките на пет до седем минути сами, на четири очи, съобщи днес правителственият говорител Димитър Цонев.

90 журналисти са акредитирани за визитата на Пауъл у нас, като 14 от тях са американци и пристигат с държавния секретар. Четири телевизионни канала и два радиоефира ще отрязат директно пресконференцията на двамата от гранитната зала на МС, която започва в 13 часа. Очаква се Симеон и Пауъл да произнесат слова по две минути и да отговорят на общо шест въпроса в рамките на 25 минути общо.

След МС, гостът отива на среща с президента Георги Първанов. След това Колин Пауъл ще вземе участие в тържеството по повод 100 години дипломатически отношения между САЩ и България, което ще се състои на площад "Княз Александър Батемберг". По инициативата на Атлантическия клуб, Министерството на външните работи и със съдействието на областните администрации в празника ще участват ученически групи от цялата страна

Утре придвижването в административния център на столицата ще бъде затруднено от 12 до 16 часа, заради наложените полицейски ограничения, имащи за цел мерки за сигурност. Призовават се гражданите и гостите на града да проявят разбиране към засилените мерки, да изпълняват стриктно полицейските разпореждания и да не влизат в пререкание със служителите на реда, призовават от СДВР.

Живеещите и работещите в района на площад "Княз Александър Батенберг" и прилежащите улици трябва да носят със себе документ за самоличност и месторабота.

Споделяне

Още от България