Пеевски като Панагюрското съкровище

Сн. Терминал 3

Всички ли сме роби на един дебел, грозен, на 20 г. милионер бе, да му е.а пу.ката майна. Всички ли сте роби на такъв изрод, нямате ли смелост… Как е станал този боклук мултимилиардер на 20 г. и е изкупил всички хора и за 1000 лева заплата всички му слугуват…“

Вежди Рашидов във времето когато беше все още донякъде себе си

В дните преди изборите вторият в евролистата на ДПС Делян Пеевски реши да се появи и да разсее нароилите  се съмнения, че не съществува и се видя с избирателите си в селата Св. Петка, Пашови и Сърница. В съобщението на младежкото ДПС във Велинград за срещите той беше представен като "един от най-влиятелните хора в държавата, утвърден политик, човек истински обичан и уважаван от своите избиратели".

И този влиятелен, утвърден и обичан се появи сред местните с два джипа охрана от НСО и още толкова частни гавази. Което означава наистина обичан и уважаван от своите избиратели политик, не ли? Ами май не, защото, воден от тази любов, писа Фрогнюз, Пеевски заповядал да зазидат прозорците на апартамента в хотел "Берлин", в който отсядал…

Освен това Пеевски назначи за свои нещатни сътрудници в Народното събрание шефа на охраната си Георги Георгиев и още един. И двамата със средно образование и с предмет на сътрудничеството "връзки с обществеността". На тези юнаци договорите им трябваха, за да получат пропуск, с който да влизат в НС. Защото без пропуск могат да пазят Пеевски само до входа, а вътре, където е пълно с престъпници, остава беззащитен. Иронизирам, де. Всъщност, що пък да иронизирам…

През 2014 г. Антон Кютев, един от червените депутати, които гласуваха през 2013 г. Пеевски да стане шеф на ДАНС, защото иначе падало правителството на Орешарски, изтрезня: "Вчера, вика Кютев, изчислявах, че месечната издръжка на охраната на Пеевски е повече от средната доживотна пенсия на един български пенсионер…"

Оттогава охраната на Пеевски е изхрускала доживотната пенсия поне на стотина-двеста български пенсионери. И по всичко изглежда, че държавата ще продължи да охранява корпулентния бизнесмен по-строго и от Панагюрското съкровище, въпреки че няма нито една причина. Охраната беше сложена през юни 2014 г. по една напълно измислена заплаха. В разразилия се конфликт с Цветан Василев Пеевски се оплака, че му готвели убийство. Но много скоро прокуратурата и съдът бяха принудени да свалят всякакви обвинение от набедените убийци Венцислав Върбанов, Георги Христов и Красимир Методиев и да ги пуснат. Но охраната на Пеевски не беше свалена. Нещо повече, през февруари 2016 г. се намери нов повод охраната на обичания и уважавания да се продължи.

Главният секретар на МВР Георги Костов каза, че в хода на разследването за покушението срещу Алексей Петров постъпил сигнал за покушение срещу Пеевски. Служители на НСО разговаряли с депутата, за да му назначат охрана, но той уж отказал. Всъщност, възможно е и да не е искал НСО  да го пази. Защото съществува мнение че тази охрана не само пази, ами и контролира съответния обект – къде ходи, с кой се среща…

Дано с общи усилия НСО и частните му гавази го опазят. Чел съм за едни хора, които не вземат чак толкова скъпо, които с едни приспособления с една червена точица могат от един километър да мушнат парче олово между очите… Можете да прочетете как става в "Нещо лично" на Лий Чайлд. А, ако това ви се струва много белетризирано, можете да направите справка как отпътуваха от тоя свят Димата Руснака, Илия Павлов и т.н.

Физическата охрана може да му помогне само ако някой е решил да го набие. Но,според нас, той отдавна е преминал тоя етап.

И днес, 2019 г., НСО продължава да охранява депутата Пеевски, той продължава да се движи с ескорт от коли на НСО и за тях плащаме ние. Защо? Защото Пеевски е "един от най-влиятелните хора в държавата, утвърден политик, човек истински обичан и уважаван от своите избиратели"

Иначе този влиятелен и обичан не е стъпил в НС, но чинно си получава заплатата. От полагането на клетвата като народен представител на 19 април 2017 г., дебелото момче не се е мяркало в НС. Отсъствало е от всички 99 заседания. Но Караянчева му извинила отсъствията и той си получил всички заплати без удръжки – 44 580 лв. Напълно законно и напълно неморално. Същото е положението и през 2018, и през 2019 г.

Миналата 2018 г. Георги Георгиев от "Боец" написа: Тази година след продължителни протести мафията отпусна 300 хил. лв. на врачанската болница за да не фалира. Тези пари не решават никакви проблеми, просто милостиня. Тази година без никакви протести мафията отпусна 1 300 000 лева за охрана на Пеевски. Подарък от Буда за господаря му.

Колко струва охраната на Пеевски, е добре пазена тайна. Според изчисления на сайта "Гласове" обичаният и влиятелният ни струва над 500 хил. лв. годишно. Три екипа от по 4 души охранявали телесата му по 24 часа. Към всеки екип имало по двама шофьори. Осем души пък охранявали х-л "Берлин". Имало и двама души резерв. Общо 28 души се грижели за скъпоценния живот на Пеефски. Отделно от тях след колите на НСО се движели джиповете на частната му охрана.

А ние седим на брега на Перловската река и чакаме. И какво чакаме, да ни пита човек… То по-скоро Бойко ще мине, нежели Пеефски.

В 6.30 ч. сутринта в деня на изборите, пише Петя Владимирова от "Дневник", на отклонението за гранд хотел "Велинград", където е отседнал депутатът, дежури патрулна кола от Националната полиция; пред входа на хотела дежурят поне четирима служители и поне две коли на НСО, които ще го откарат да гласува. Частната охрана не я броим. Голям страх…

Няма как, народната любов задължава.

Ако бях малко по-наивен щях да попитам -докога. Докога ще плащаме  от опосканата хазна за охраната на най-богатия човек в държавата? Докога ген.-майор Дяков? Докога г-н президент Радев? Какъв е този търтей и с какво е заслужил да плащаме за сигурността му! Ако съдим по охраната на Доган, която плащаме вече десетилетия, явно и Пеевски е абониран доживотно.

А истината е, че ако има заплахи за живота на Пеевски, и, ако наистина тези заплахи прераснат в действия, това няма да са действия от/към политически опоненти, а между криминални конкуренти. Етнокорпорацията и лично лицето (извинете преувеличението) Пеевски станаха много алчни и нагли и това със сигурност ще навреди на здравето им.

*Публикуваме текста по портал "Редута"

Споделяне

Още по темата

Още от Анализи и Коментари