"Пластики и прочити" – пластиките на Павел Койчев, разтълкувани от Георги Лозанов

"Пластики и прочити" – пластиките на Павел Койчев, разтълкувани от Георги Лозанов

Пластиките на Павел Койчев и техните внушения, разтълкувани от медийния експерт Георги Лозанов, са предмет на уникалната книга "Пластики и прочити".

Скулпторът Павел Койчев е сред знаковите майстори на съвременното българско изобразително изкуство. Неговото творчество винаги е предизвиквало дебати и никога безразличие. За себе си Койчев обича да казва, че вижда нещата глобално. Той е предизвикал редица артсъбития като "Стадото", "Обиталището", "Складът", "Градът", "Къщите. Лятото. Морето. Една идея за ваканционно селище" и др.  

Медийният експерт Георги Лозанов, който е приятел с Койчев, пише за него:

"Харесвам максимата на Павел Койчев за щастие: "Като се събудя заран, да ми се прави нещо". Той е от художниците, които преживяват изкуството като лична повинност и я изпълняват независимо от обстоятелствата. А често и срещу тях, което от само себе си превръща таланта им в съпротива. Но по-важното и от съпротивата е всекидневното усилие. Тази книжка е за него. За резултатите му, но отчетени на принципа на случайността или най-многото на принципа на пресичането - между творчески и приятелски маршрути."

Премиерата на книгата е в четвъртък, 21 октомври, от 18.00 часа в софийската книжарница "Хеликон – Витоша”.

Споделяне

Още от

Какво очаквате да свърши служебното правителство?