Почина големият Велко Кънев

Поклонението пред актьора ще е на 14 декември в Народния театър

На 63-годишна възраст, след тежко боледуване почина един от най-големите български актьори Велко Кънев. В последните години той се бори с рака на гласните струни.

Велко Христов Кънев е роден в Елхово през 1948 г. Завършва ВИТИЗ през 1973 г. Той беше популярен и обичан от цяла България с ролите си във филмите "Оркестър без име", "Матриархат", "Мъжки времена", "Бон шанс, инспекторе!", "Да обичаш на инат" и др. В началото на 1990-те, заедно с Георги Мамалев и Павел Поппандов, създава групата НЛО, която се изявява не само на сцената, но и на малкия екран.

 

През по-голямата част от кариерата си Велко Кънев е част от Народния театър, на чиято сцена изиграва десетки запомнящи се роли. Последният кинопроект, в който се очакваше да участва, беше планираното продължение на "Оркестър без име", наречено "Оркестър с име". По идея филмът трябваше да събере отново героите и актьорите от преди 30 години.

 

В Народния театър "Иван Вазов ще бъде и поклонението пред Велко Кънев. Почитатели и приятели ще могат да си вземат последно сбогом с актьора на 14 декември от 10 ч. във фоайето на театъра, съобщиха от по-късно от Съюза на артистите в България.

С много обич и мъка се прекланяме пред светлата памет на обичания актьор, пишат в разпространената от организацията скръбна вест.


Погребението на актьора ще е 15 ч. на парцел 1 на Централните гробища, събщават от Народния театър "Иван Вазов".

Още от

Защо протестираха строителите?