Премиерът: Наредбата за касовите апарати няма да заработи, ако няма консенсус

Премиерът: Наредбата за касовите апарати няма да заработи, ако няма консенсус

Докато не се постигне консенсус, промените в спорната Наредба Н-18 за касовите апарати няма да влязат в сила.

Това обяви премиерът Бойко Борисов по време на редовното правителствено заседание. Той настоя финансовото министерство и НАП да водят интензивни разговори със съсловните организации - означава всяка седмица срещи с по една съсловна организация, за да се премахват проблемите и притесненията им.

Според Борисов работата трябва да е насочена към премахването на сивия сектор, но това в никакъв случай не трябва да се отрази на малките и средните съсловни организации.

"Когато те са убедени, тогава и аз ще съм убеден", посочи премиерът.

"Искам да уверя всички заинтересовани, че докато не постигнем пълно съгласие с отделните организации, няма да продължим напред. Сега започват интензивни разговори къде и как трябва да бъде оптимизиран процесът, така че да не се затруднява малкият и среден бизнес. Създадени са множество работни групи, които да отчетат спецификата на отделните бизнес процеси", обясни финансовият министър Владислав Горанов.

Вече две години финансовото министерство и Националната агенция за приходите (НАП) се опитват да направят реформа, свързана с касовите апарати и отчитането на продажбите. Бизнесът обаче твърди, че смяната поражда редица практически проблеми.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес