Премиерът се надява на катарски инвестиции и в спорта

Сн. БГНЕС

Ще търсим катарски инвестиции и в спорта, каза министър-председателят Бойко Борисов в четвъртък, след като откри реновирания стадион на Спортен комплекс "Академик" в София.

Един от плановете ни е на 4-ти километър, с публично-частно партньорство, да направим националния стадион, както и четириетажен паркинг до спортната зала, за да могат всички посетители в залата да паркират, заяви премиерът. Той отбеляза, че днес предстои да разговаря с "може би най-богатия премиер на държавата с най-голям бюджет и ръст" - Катар.

Министър-председателят отбеляза също и предстоящата среща "с един от най-силните премиери в тази част на света – турският премиер" утре във Варна. Много се надявам да намерим добри инвестиции, каза Борисов. По думите му, тъй като премиерът на Катар е и собственик на компанията "Катар еъруейз", ще му предложат да стане спонсор на женския тенис турнир WTI за 350 000 евро.

Инвестицията на стадион "Академик" на 4-ти километър е на търговското дружество "Академика" към Министерството на физическото възпитание и спорта. В реновирането на стадиона са вложени 1 млн. лв. кредит, а 200 000 лв. собствени средства са вложени в ремонт на административната сграда. Вече графикът за ползване на игрището е запълнен, отбелязват организаторите. В него са включени и тренировките на  младежите на ЦСКА, които ще заплащат за това по 5 лв.

Споделяне

Още по темата

Още от Спорт