Приоритетите на ГЕРБ – от икономика и здраве до специалните служби

До изборите през юни Народното събрание ще се занимава основно с икономически законопроекти, стана ясно от думите на председателя на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев. Сред очертаните приоритети през оставащите до края месеци са социалната сфера, здравеопазването, образованието.

Една от първите стъпки в икономическата сфера ще  е да преразгледаме върнатите от президента текстове от промените в Закона за насърчаване на инвестициите, обяви още той.

Чрез промени в Кодекса на труда народните представители от мнозинството обещаха да регламентират договора за стажуване като самостоятелен вид договор.

Тези мерки заедно с усвоените над 30 процента от евросредствата по ОП "Развитие на човешките ресурси" имат за цел да разрешат до голяма степен проблема с безработицата и в частност с младежката заетост, смятат управляващите.

В сектора на здравеопазването предстои да се приеме закон за правата на пациентите, промени в Закона за здравното осигуряване, както и стратегия за развитие на сектор "Здравеопазване" за следващия програмен период.

Велчев отбеляза, че съвсем скоро ще бъде приет и законът за предучилищното и училищното образование. Той посочи, че до края на сесията трябва да бъдат приети и законите за разузнавателните служби.

Председателят на групата на ГЕРБ в парламента подчерта и че партията му работи за запазване и удължаване на живота на мощностите в АЕЦ "Козлодуй" и изграждането на 7-ми реактор в централата.

Споделяне

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?