Продължават изненадващите пледоарии по делото "Килърите"

Пледоариите по едно от най-важните за властта дела - "Килърите", продължават в понеделник, след като Шуменският окръжен съд изненадващо даде техния ход в петък, въпреки несъгласието на защитата.

Съдия Димчо Луков прие, че казусът е изяснен от фактическа и правна страна, след като наблюдаващият прокурор Ася Петрова заяви, че е готова да пледира.

"Безпрецедентният характер се определя от обвиненията, които са възведени, от огромния обем от доказателства, от огромния обем на съдебни протоколи, които трябваше да изчетем, да се запознаем с тях и съответно да анализираме доказателствата, които се съдържат в тези протоколи, от многото искания за отвод на съдебния състав и на прокурорите", коментира обвинителката.

Пледоариите започнаха в отсъствието на титулярните защитници на подсъдимите, като в залата бе единствено адвокатът на Петър Стоянов Сумиста - Иво Найденов.

Според него стартът на пледоариите е процесуална грешка. Той обясни, че изненадващият край на делото е тактически ход, целящ да затрудни защитата. Адвокат Найденов допълни, че подсъдимите също са реагирали негативно, с оглед на това, че обвинителната реч на прокуратурата започна в отсъствието на техните титулярни защитници.

Подсъдими по делото "Килърите" са Петър Стоянов - Сумиста, Васил Костов - Кеца, Янко Попов - Туцо, Георги Вълев, Петър Атмаджов и Райчо Стойнев. Поотделно и заедно те са обвинени в поръчителство и изпълнение на убийствата на Борислав Георгиев, Петър Лупов и Румен Рачев, нанасянето на телесни повреди на двама други, организирането на два палежа и взрив, притежание на незаконно оръжие.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Одобрявате ли промяната в стратегията на ваксинацията срещу Covid?