Прокуратурата пази в тайна името на третия участник в атентата в Бургас

Прокуратурата ще запази в тайна името и националността на третия участник в атентата на летището в "Бургас". Той ще бъде разкрит по време на делото, съобщи в петък главният прокурор Сотир Цацаров, който е на посещение в морския град.

По новите разкрития се работи с международна правна помощ и с чуждестранни партньори.

"Внасяното на обвинителните актове за атентата на летище "Бургас" е доста дълъг процес. Намеренията ни бяха към февруари, началото на март да се престъпи към съдебно разглеждане на дело, но с оглед на последни данни, които в момента са предмет на разследване, ще трябва да търсим малко по-дълъг времеви период", обясни Цацаров.

Още през февруари главният прокурор съобщи, че е установен трети участник в атентата. Преди това МВР официално обяви имената на двамата първи заподозрени - Мелиад Фара, известен още като Хюсеин Хюсеин, който е австралийски гражданин, и Хасан Ел Хадж Хасан с канадско гражданство.

Главният прокурор пристигна в Бургас за отчета на Окръжната прокуратура. Той каза още, че не се очакват рокади в окръжната или в апелативната прокуратура. През миналата година по искане на Цацаров Висшият съдебен съвет отстрани председателя на Бургаската апелативна прокуратура Емил Георгиев заради водено срещу него дело.

При посещението си в Бургас Цацаров беше посрещнат от няколко протестиращи
граждани, които настояваха да се обърне внимание на техните имотни дела, които се водят от над 20 години.

Споделяне

Още по темата

Още от България