Проверките на прокуратурата и НАП не открили проблеми при "Артекс"

Сн. БГНЕС, архив

Проверките на строителната компания "Арттекс", възложени от Специализираната прокуратура и от КПКОНПИ на Националната агенция за приходите, приключили без констатации за нарушения. Това твърдят от дружеството в информация, изпратена до медиите.

Те бяха част от разследването по скандала "Апартаментгейт", в който беше замесен бившият втори в ГЕРБ Цветан Цветанов. В четвъртък стана ясно, че прокуратурата няма да разследва Цветанов по сигнал, изпратен от сдружението "Боец". Повод за това беше сделка на преференциална цена между "Артекс" и Цветанов. В същото време бившият зам.-председател на ГЕРБ е гласувал като депутат законова поправка, от която по-късно се ползва "Артекс" при строителството на своя небостъргач "Златен век".

"Приключиха проверките на "Артекс", повод за които бяха предизборни скандали, свързани с политици и обществени лица. Институциите не откриха никакви нарушения в дейността на компанията. Детайлните проверки бяха възложени от Специализираната прокуратура и КНКОНПИ на НАП-София. Компанията е предоставила достъп до всички данни и документи, които проверяващите са поискали и след изключително прецизните ревизии резултатът вече е налице – не са открити данни за каквито и да било нарушения", обявиха в петък от "Артекс".

Информацията не беше нито потвърдена, нито отречена от НАП. От там отказаха детайли по случая, тъй като става въпрос за данъчно-осигурителна тайна.

"Това за пореден път потвърждава, че дейността на "Артекс" е изрядна и напълно законна. Много често политическите борби въвличат в медийния водовъртеж нищо не подозиращи бизнеси, а това, за съжаление, не помага ни най-малко на свободната икономика и здравословната бизнес среда в България. Ние продължаваме да вярваме във върховенството на закона и да строим", пише още в позицията на компанията.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?