Ремонтът на бул.”Витоша” в София пред приключване

Ремонтът на бул.”Витоша” в София пред приключване

Ремонтът на бул.”Витоша” между улиците “Солунска” и “Неофит Рилски” в София е пред приключване. По план той трябва да е готов до средата на месеца, но столичният кмет Йорданка Фандъкова посочи, че държи на качественото изпълнение.

В момента продължава изграждането на настилката в 300-метровата отсечка. Новите улични лампи вече са поставени.

Монтира се фонтанът при кръстовището с ул. “Неофит Рилски”. В четвъртък ще бъдат поставени и двете чешми, ще започне засаждането на 41-о дърветата розовоцъфтящ кестен, както и поставянето на пейки.

“Трейс София” прави ремонта на 300 метра от булевард “Витоша” срещу 1.767 млн. лв. с ДДС.

Това е втората фаза от ремонта на бул. ”Витоша”. Миналата година беше ремонтиран участъкът между бул. ”Патриарх Евтимий” и ул.”Неофит Рилски”. Тогава ремонтът беше направен за сметка на строителите на метрото - българската “Трейс” и турската “Доуш”.

Те имаха задължението да възстановят настилката отгоре във вида, в който беше. След преговори с общинската фирма “Метрополитен” те се съгласиха да изпълнят и архитектурното оформление с цветния унипаваж, който им е струвал средно около 200 000 лв., по данни на общинската фирма.

Участъкът на бул. ”Витоша” между улиците “Солунска” и “Алабин” е планирано да бъде възстановен с европейски средства, като най-вероятно това ще стане през следващата година.

Със заем от Европейската инвестиционна банка пък ще се прави отсечката на бул. ”Витоша” между улиците “Гургулят” и “Бяла черква”. Проектът предвижда да бъде направен нов релсов път с шумо и виброизолация. Ще бъде подменена изцяло контактната мрежа, както и настилката на тротоарите. Ще се постави нов асфалт, а велотрасето ще бъде възстановено.

Споделяне

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?