Руби ще свидетелства на процеса срещу Берлускони в понеделник в Милано

Карима ел Махруг

Танцьорката в нощен клуб, която е главният свидетел на процеса срещу бившия италиански премиер Силвио Берлускони, станал известен като Рубигейт, ще се яви в съда в понеделник, заяви нейната адвокатка.  Карима ел Махруг, звестна със сценичното име Руби, трябваше да свидетелства през декември, но не се яви, като каза на адвоката си, че е на почивка в Мексико.

Карима се е върнала в Италия в петък и ще бъде в съда утре, каза адвокат Паола Бокарди, цитирана от Ройтерс.

76-годишният Берлускони, който се бори за пети мандат на парламентарните избори на 24 и 25 февруари е обвинен, че е платил на Махруг за секс, когато е била под 18 години, минималната възраст за проституция в Италия, и че е злоупотребил с властта си като премиер, като съдействал да бъде освободена от полицията, когато била задържана по подозрение в кражба.

През декември съдията насрочи за 4 февруари финалното заседание на процеса, което прави възможно произнасянето на присъда преди изборите. Един от защитниците на Берлускони обаче заяви, че той обмисля да помоли съда за прекрати процеса, докато минат изборите. Бившият премиер може да бъде осъден на затвор до 15 години, но не би влязъл в затвора, докато не загуби и двете обжалвания, позволени от закона,  което е продължителен процес.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Кой е най-добрият вариант след падането на кабинета "Петков"?