Румънският външен министър: Британските политици дискриминират румънците

Титус Корлъцян

Румънският министър на външните работи Титус Корлъцян обвини британските политици в дискриминация на румънците, предаде ИТАР-ТАСС, цитирана в четвъртък от БТА.

Темата за румънците отново се използва в предизборната кампания в търсене на по-голяма подкрепа от избирателите. Би било по-добре да не се забравя, че румънците са допринесли за процъфтяването и икономическия растеж на много страни-членки на ЕС, включително на Великобритания. Румънците направиха своя принос чрез физически труд, с който другите очевидно не искаха да се занимават, заяви пред журналисти Корлъцян.

Коментарите на румънския външен министър бяха направени по повод кампанията, предприета от Британската партия на независимостта (Ukip) срещу имигрантите от Румъния и България, за които Лондон планира от догодина да премахне ограниченията на трудовия пазар.

Тази седмица британският вестник "Индипендънт" писа, че Британската партия на независимостта се готви да използва страховете от масова имиграция от Румъния и България, поставяйки през следващата година този въпрос в основата на предизборната си стратегия.

Споделяне

Още по темата

Още от Европа