Русия няма данни за гибел на хора след бомбардировка над Дейр аз Зур в Сирия

Русия няма данни за гибел на хора след бомбардировка над Дейр аз Зур в Сирия

Руското министерство на отбраната не разполага с информация за гибел на хора и за характера на разрушенията в резултат на бомбардировка от самолети на международната коалиция на сирийския град Дейр аз Зур, съобщи в Москва говорителят на министерството генерал Игор Конашенков, цитиран от ТАСС.

Той добави, че с цел "мониторинг и изучаване на обстановката в този район са изпратени безпилотни средства за обективен контрол".

По-рано днес сирийската армия заяви, че при въздушен удар на предвожданата от САЩ коалиция срещу склад с отровни вещества на групировката "Ислямска държава" в източната част на Сирия са загинали стотици хора, включително голям брой цивилни, предадоха световните агенции.

Според армията нападението е било извършено вчера в провинция Дейр аз Зур и при него са били убити голям брой бойци.

"След бомбардирането на склада се е разнесъл жълт дим. Това свидетелства, че там са били съхранявани запаси от отровни вещества. От отравяне са загинали стотици хора, включително мирни граждани", заяви армията.

 

Ръководената от САЩ коалиция срещу "Ислямска държава" обаче опроверга самото твърдение на сирийската армия, че е нанесла въздушен удар, при който е бил улучен склад с отровни вещества на групировката и е била причинена смъртта на стотици хора, предаде Ройтерс.

"Коалицията не е нанасяла никакви удари в този район по това време. Сирийското твърдение е невярно и вероятно е умишлена дезинформация", каза коалиционният говорител полковник Джон Дориан от американските военновъздушни сили.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?