Съдът остави в ареста четиримата задържани за отвличането на Адриан Златков

Ивайло Борисов – Ториното твърди, че няма нищо общо със случая

Сн. БГНЕС

Софийският градски съд остави в ареста четиримата задържани във връзка с отвличането на Адриан Златков. Решението на съда не е окончателно и обвиняемите може да го обжалват.

В началото на седмицата прокуратурата задържа небезизвестният Ивайло Борисов-Ториното, който бе подсъдим заедно с Златомир Иванов-Баретата, както и Здравка Стефанова, Мартин Марков и Георги Джамбазов.

Според обвинението Ивайло Борисов и шофьорът му Мартин Марков са осигурили двата автомобила, с които е бил похитен Златков, а Джамбазов и Маркова – сръбски СИМ-карти, с които са се водили преговорите с похитителите.

Ивайло Борисов отрече пред съда обвиненията и каквато и да е съпричастност с отвличането на сина на търговеца на автомобили Тони Златков през лятото на миналата година.

Адриан Златков беше похитен край Герман на 30 август и освободен невредим на 10 септември 2017 г.

Значителна част от доказателствения материал срещу четиримата е събран с активното сътрудничество на органите на МВР на Република Сърбия, както на сръбската прокуратура, се казва в съобщение на държавното обвинение.

Адвокатката на Ториното – Мариана Тодорова, коментира, че според прокуратурата Борисов и Мартин Марков са осигурили "Опел" и "Шкода", които похитителите използвали при отвличането, а другите двама обвиняеми отговаряли за СИМ-картите, с които са водени преговорите за откупа.

Четиримата бяха задържани във вторник по време на операцията по привеждане на криминалния контингент в страната в известност.

По делото за отвличането на Адриян Златков е бил разпитван и самият Златомир Иванов, но срещу него не са повдигнати обвинения.

Бащата на похитения Тони Златков е собственик на известна столична автокъща. Той лично водеше преговорите по откупа на сина си, но неразкри пред медиите колко е платил за освобождаването му.

Освен с близостта му до Баретата, Ивайло Борисов за последно нашумя в края на февруари 2016 г., когато трима негови гардове пребиха на Околовръстното шосе младо семейство заради пререкание на пътя. По случая на съда бяха предадени Александър Гечев, Георги Близнаков и Христо Христов.

Споделяне

Още от България