Съдът отказа да пусне от ареста трима от осъдените от "Наглите"

Софийският градски съд (СГС) отказа в петък да освободи от ареста осъдените за серия отвличания Ивайло Евтимов-Йожи, Прокопий Прокопиев-Културиста и Даниел Димитров-Релето, членове на т. нар. банда "Наглите".

Те бяха осъдени в началото на април на по 18 години затвор за отвличанията на Илиян Цанев, Мехмед Чакър, Михаил Краус, Джорджо Марков, Венислав Величков, Ангел Бончев и съпругата му Камелия, Георги Георгиев-Пурата, Васил Маникатов, Киро Киров, Борислав Атанасов и за опита за похищение на Борислав Динев.

Тримата поискаха по-леки мерки за неотклонение заради дългия си престой в ареста, който продължава от декември 2009 г., както и по здравословни и семейни причини. Съдия Виолета Магдалинчева обаче определи жалбите им за неоснователни заради тежестта и продължителността на извършените от тях престъпления.

Последва искане за отвод на съдебния състав, като от защитата на осъдените посочиха като довод факта, че съдия Магдалинчева вече е произнесла осъдителни присъди и следователно е предубедена за вината на тримата. Очаквано и това искане бе отхвърлено.

Споделяне

Още по темата

Още от България