Съдът "свали" мизата – синът на Божков може да излезе на свобода срещу 1 млн. лв.

Снимка: БГНЕС

След като определи 1,5 млн. лв. гаранция за жената на Васил Божков, Елена Динева, и същата сума за съдружника му Александър Тумпаров, спецсъдът "свали" мизата до 1 млн. лв. за свободата на сина му Антон Божков. Той е арестуван по обвинение в пране на пари на престъпната група, ръководена от баща му. Според съда има минимални доказателства, че младият мъж е извършил престъплението, в което е обвинен.

Малко по-рано в ареста бе оставена за постоянно бившата секретарка на бизнесмена Йоанна Чолакова. Тя е с обвинение в участие в престъпна група. В момента тя е административен директор в "Левски" и твърди, че не разбира нищо от хазарт. Пред съда каза, че работата ѝ като секретарка била да организира офиса и да поднася кафе и вода.

И двете решения не са окончателни и могат да бъдат обжалвани.

Миналата седмица втората инстанция отмени гаранцията на жената Божков и я върна в ареста. Тумпаров внесе парите и остана на свобода.

Божков-младши е поредният близък до бизнесмена, който попада в ареста. Междувременно баща продължава да е в Обединените арабски емирства, а българската държава чака отговор по искането си за екстрадиция. В сряда главният прокурор Иван Гешев за пореден път заяви, че решаването на този въпрос не е в ръцете на прокуратурата.

Към момента Божков има общо 11 обвинения. Срещу него се водят две дела.

Споделяне

Още от България