СДС депутат се отказа от политиката, не е номиниран за водач на листа

СДС депутатът Иван Георгиев Иванов обяви в петък в Монтана, че се отказва от активната политика и от следващ депутатски мандат. Той допълни, че решението му е лично и че 15 години в политиката са му достатъчни. Иванов е бил два мандата общински съветник и два мандата народен представител.

Междувременно областният съвет на СДС в Монтана номинира за водач на регионалната листа на партията и на ОДС в региона бившия областен управител Любомир Иванов. В момента той е председател на областния съвет на партията.

Синият депутат не бе открит за коментар доколко личните му мотиви са свързани с номинацията на областния партиен съвет и слуховете, че националното ръководство на партията може да сложи за водач кметът на Монтана Златко Живков.

Научих от медиите за решението на Иванов, коментира пред Mediapool говорителят на СДС Николай Младенов, който е на обиколка в Добрич. Младенов отрече вероятността то да е резултат от факта, че Иванов няма да води синята листа и няма вероятност да попадне в следващия парламент. Николай Младенов обаче заяви, че няма да се опитва да убеждава колегата си да не се отказва, тъй като би уважил личните му мотиви.

Младенов отрече и появилите се сред сините депутати слухове, че вместо тях водачи на листите на СДС ще станат част от кметовете на партията – на Монтана Златко Живков, на Видин Иван Ценов, на Плевен Найден Зеленогорски, на Велико Търново Румен Рашев, както и на Русе Елеонора Николова. Окончателното решение за водачите на листите ще бъде взето на заседанието на Националния съвет на партията идния вторник, обясни Младенов.

За по-малко от месец това е второто оповестено решение за напускане на СДС. На 22 март 7-членното ръководство на СДС-Сливен подаде оставка заради несъгласие с определения за водач на листата Ергин Емин. Тогава говорителят Николай Младенов също коментира, че няма официално решение Емин да оглави местната листа.

Споделяне

Още от България