Шефът на ГДБОП обяви, че Баретата отдавна не бил наркобос

Златомир Иванов-Баретата

Златомир Иванов-Баретата отдавна е извън бизнеса с наркотиците, обяви в сряда пред БТА шефът на ГДБОП Станимир Флоров.

Тази констатация става факт само две седмици, след като вътрешният министър Цветан Цветанов нееднократно заяви, че сред основните версии за стрелбата по Иванов пред Съдебната палата в София на 29 януари са неуредени финансови взаимоотношения и преразпределяне на наркопазара.

МВР шефът дори прокара хипотеза, че Баретата бил в директна борба за надмощие в криминалния свят с бившия съветник в ДАНС Алексей Петров, който в момента е основен подсъдим по делото срещу т. нар. банда за рекет и изнудване "Октопод".

Изявлението на Флоров определено е изненадващо не само предвид скорошните коментари на вътрешния министър, но и заради обстоятелството, че Златомир Иванов през годините винаги е бил сочен като един от основните наркобосове в страната.

Той е и подсъдим като лидер на наркобанда от 20 членове и миналата година бе осъден на първа инстанция на 8 години затвор по това обвинение.

По думите на Флоров пред БТА антимафиотите се стараят престъпната дейност на всеки нов "играч", който се появява в нишата на разпространението на наркотици, да бъде документирана.

"Ние сме малка държава, тези неща се знаят, особено в оперативните среди, в които комуникираме и работим, и става ясно, когато се появят нови "играчи"... Нито една страна не се е справила с тези проблеми, така че няма да е реално и няма да е честно, ако кажем, че ще се справим на 100 процента, но правим всичко възможно тези неща да бъдат вкарани в рамките на нормалното", добави шефът на ГДБОП.

Споделяне

Още по темата

Още от България