Схема за фалшиви документи е разкрила полицията в София и Пловдив

Схема за фалшиви документи е разкрила полицията в София и Пловдив

Служители на ГДНП и ОДМВР-Пловдив разкриха схема за изработка и разпространение на неистински документи. В операцията са участвали и служители на СДВР, действията са наблюдавани от Софийската районна прокуратура, съобщиха от МВРв неделя.

Специализираната полицейска операция е реализирана на територията на София и Пловдив. Задържани са петимата участници в престъпната схема - Т. Г. /51 г./, М. С. /38 г./, Г. Б. /28 г./, А. К. /30 г./и В. Г. /19 г./. Установено е, че единият от тях се е занимавал с производството на неистинските документи, други трима изпълнявали ролята на посредници, сред задържаните е и техен клиент.

Действията по разследването са започнали в София. При обиските и претърсванията на адреси и автомобили са намерени и иззети неистински документи. Операцията продължила на територията на Пловдив. При процесуално-следствените действия на частни адреси е открита и печатница за неистински документи. Оттам са иззети голяма количество неистински документи и фалшива валута - лични карти, шофьорски книжки, чужди паспорти, разрешителни за превоз на опасни товари.

Споделяне

Още от България

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?