Шокиращ брой служебни автомобили обслужват държавните чиновници

Сн. БГНЕС - архив

Шокиращи са данните за броя служебни автомобили и шофьори в парламента и НСО (автомобилите само в НС са над 100, при общо 240 народни представители), съобщи народният представител от "Демократична България" Иво Мирчев в четвъртък.

Той е отправил запитване до всички министерства за ползваните от тях служебни автомобили и броя шофьори, назначени да обслужват високопоставени държавни чиновници.

"Данните, които получих от общо 17 министерства, са за около 3000 служебни автомобили и над 1000 шофьори, които пряко обслужват държавните чиновници", информира Мирчев във фейсбук и уточнява:

"В това число не влизат общините, прокуратурата (само тук служебните автомобили са 290, а в Бюрото за защита на Гешев има 37 служебни коли, от които само две струват 1 млн. лв.), съдилищата, останалите държавни и общински служби. Заедно с тях броят на автомобилите и шофьорите ще е поне двоен. Този брой е равен на два армейски батальона."

"Тази инициатива не е плод на желание за евтин популизъм, а опит да покажем реален проблем в администрацията, след което да преминем към неговото решаване. И не, това не е най-големият проблем пред страната ни, но е много показателен за начина на мислене", казва в заключение депутатът от ДБ.

Споделяне

Още по темата

Още от България