Сидеров бил предупредил Борисов, че ще ходи в Крим

България имала уникален шанс да стане мост при подобряване на отношенията на Запада с Русия

Волен Сидеров, сн. БГНЕС

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров е предупредил премиера Бойко Борисов, че ще ходи в Крим.

"Формално не съм длъжен, но коректно го предупредих. Той каза "еми да, "Атака" си има тази политика, това си е ваша инициатива", разказа самият Сидеров в неделя пред БНТ.

Лидерът на "Атака" увери, че управляващата коалиция е стабилна. Той е убеден, че посещението му в Крим, за което е информирал предварително премиера Бойко Борисов, не застрашава разбирателството в управлението.

Още при подписването на коалиционното споразумение всички са били наясно, че всяка партия ще има свое мнение по определени въпроси, обясни Сидеров, като в един момент заговори на руски.

Според него, няма нищо ново в това, че са били поканени от "Атака" в Крим, тъй като и през 2014 година са били изпратили наблюдатели, самият Сидеров също е ходил, срещал се е и с държавния глава.

Лидерът на „Атака“ не е притеснен от острата реакция на ДПС, приема я за нещо нормално.

“Да престанем да се плашим с националистите, колко е лошо патриоти да има във властта. ДПС няма как да не си говорят това, особено когато имат гости от своя Алианс. Аз от тези думи не се впечатлявам. Те са длъжни да си го направят, тука е дошъл началникът да се представят пред него. А иначе санкции не виждам как могат да станат. Нещата са стабилни в управляващата коалиция. Това е най-важното и ние сме се съгласили и приели едно нещо, че ще правим нужното. Нищо страшно не се очертава - някой да изважда България, да я разклаща, да я разцепва. Всичко това са думи приказки на политически опоненти, които трябва да напомнят за себе си“, обясни Сидеров.

Според него България в момента има уникален шанс да стане мост при подобряване на отношенията Русия-Запад.

Той смята, че и ГЕРБ, и ДПС са казали това, което е трябвало да кажат, но и двете партии знаят, че нещата са динамични и предстои промяна в отношенията. “Не става дума за симпатии, а за чисто прагматична изгода за нашата страна“, каза националистът и добави, че „скоро това, което те правят, тяхното поведение ще бъде последвано и от други политици“.

“Няма как Европа да се развива добре без нормални икономически отношения с Русия. Тези санкции бяха измислени. С бойкот и санкции нищо не се постига. Те не работят. Русия от това нещо не отслабна, напротив тя укрепна като държава, придоби още самочувствие и се видя, че това просто не работи. Въпрос на време е да паднат“, прогнозира Сидеров.

Споделяне

Още по темата

Още от България

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?