mediapool.bg Ти си това, което четеш

Сложеният временно от Семерджиев Асен Балтов спечели конкурса за директор на “Пирогов“

13:03 | 21 април 2017 | 0 коментара

Очаквано сложеният от служебния министър на здравеопазването Илко Семерджиев временен шеф на “Пирогов“ Асен Балтов спечели конкурса за директор на болницата.

Неговата концепция за развитие на болницата е оценена от комисията най-високо - с 5.90. Конкуренти на Балтов са били лицево-челюстният хирург д-p Константин Димов, чиято концепция е получила 4.93 и анестезиологът д-р Христина Костадинова, оценена с 4.60.

На 17 февруари Семерджиев уволни цялото ръководство на болницата начело с директора проф. Стоян Миланов под предлог, че болницата има големи дългове и следователно се управлява зле. На Миланов беше дадена възможност да остане в борда на директорите, но той отказа.

Малко след смяната на ръководството началникът на Клиниката по детската ортопедия и травматология в "Пирогов" и водещ специалист доктор Атанас Кацаров обяви, че напуска здравното заведение заради несъгласие с начина, по който новият директор иска да организира ремонта на детската клиника. Според Кацаров новото ръководство се готви да плати за ремонта завишена сума, а начинът, по който е "разхвърляна дейността" на клиниката за времето на ремонта, е опасен за здравето на малките пациенти.

Тези дни се очакват резултатите от конкурсите на още няколко болници, на които Семерджиев подмени ръководствата.

Още по темата
Още от България