Сложеният временно от Семерджиев Асен Балтов спечели конкурса за директор на “Пирогов“

Сложеният временно от Семерджиев Асен Балтов спечели конкурса за директор на “Пирогов“

Очаквано сложеният от служебния министър на здравеопазването Илко Семерджиев временен шеф на “Пирогов“ Асен Балтов спечели конкурса за директор на болницата.

Неговата концепция за развитие на болницата е оценена от комисията най-високо - с 5.90. Конкуренти на Балтов са били лицево-челюстният хирург д-p Константин Димов, чиято концепция е получила 4.93 и анестезиологът д-р Христина Костадинова, оценена с 4.60.

На 17 февруари Семерджиев уволни цялото ръководство на болницата начело с директора проф. Стоян Миланов под предлог, че болницата има големи дългове и следователно се управлява зле. На Миланов беше дадена възможност да остане в борда на директорите, но той отказа.

Малко след смяната на ръководството началникът на Клиниката по детската ортопедия и травматология в "Пирогов" и водещ специалист доктор Атанас Кацаров обяви, че напуска здравното заведение заради несъгласие с начина, по който новият директор иска да организира ремонта на детската клиника. Според Кацаров новото ръководство се готви да плати за ремонта завишена сума, а начинът, по който е "разхвърляна дейността" на клиниката за времето на ремонта, е опасен за здравето на малките пациенти.

Тези дни се очакват резултатите от конкурсите на още няколко болници, на които Семерджиев подмени ръководствата.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?