Спиро от Русе: Дянков ще го нарисувам на задния капак на колата

Ликът на премиера Борисов върху предния капак на "Опел"-а осигури на русенеца членство в ГЕРБ

Изрисуваният опел със собственика си Спиро (с жълтата тениска) и художника Илиян Илиев, сн. БГНЕС

Спиро Янкулов от Русе, собственикът на оригинално тунингования опел, от чийто капак строго гледа премиерът Бойко Борисов, и авторът на творбата Илиян Илиев вече са членове на ГЕРБ, съобщи БГНЕС. Те са получили поканата да се присъединят към партията лично от депутата Пламен Нунев. Той се срещна с тях и им връчи формулярите за членство. Пламен Нунев ще се опита да уреди и лична среща на Спиро Янкулов с българския премиер. Mediapool потръси Спиро Янкулов за допълнителен коментар по темата.

Господин Янкулов, искали са ви колата за абитуриентските балове?

Да, да, да, душицо, да.

А вие защо не я предоставихте?

Защо трябва да си давам автомобила? Това е все едно някой да поиска нещо атрактивно и ти да му го даваш. Ама пък ако не бях семеен, щях да си дам автомобила.

Как ви дойде идеята да изрисувате премиера на предния капак?

На мен идеята ми дойде много отдавна, обаче не можах да си намеря подходящия художник. Имах един художник, който замина в чужбина. Момчето тук не успя да се реализира и в последствие като си слагах колони в автомобила, срещнах един случаен телефон. Оказа се, че е някакъв художник, който е завършил консерваторията. И като му казах да нарисува господин премиера, той ми вика “Абе, ти нормален ли си?”. И аз му викам: “Да, нормален съм. Ти пари вземаш ли?”. Той вика “Да”. А аз му казах:”Щом вземаш пари, значи ще ми го нарисуваш”.

Гласувате ли за ГЕРБ?

Никогаш не съм гласувал за ГЕРБ. В живота си, за 43 години съм гласувал два пъти. 90-та година военните ме накараха и гласувах за Жельо Желев, и във времето понеже сестра ми си е голям фен на Бойко Борисов и господин Пламен Нунев и тя им помогна много за нашия град Русе...

Какво ще направите вече като станете член на ГЕРБ?

Още не съм станал член на партията. Ама имам желание и затова съм си подал документите. Чакам да ме одобрят, а после ще видим.

Кой се свърза с вас от партията?

Господин Пламен Нунев. Вчера бяхме с него на официална визита. Снимахме се с моя автомобил. Той се възхищаваше на колата.

А отклик от Бойко Борисов някакъв имате ли?

Да, господин Нунев ми предаде, че премиерът искал да се види с мен, и аз чакам.

Смятате ли, че можете да помогнете с нещо на Русе например, като влезете в ГЕРБ?

Аз съм голям фен и симпатизант на русенци и сега така като стана с колата имам много приятели в Русе и все си мисля, че ще мога да помогна с нещо на партията.

С какво може да помогнете с колата?

Нека времето да покаже. Ама аз си прибирам колата, не я карам много, пазя си я. Има хора, които не обичат господин Борисов. И затова си я пазя.

Случвало ли ви се е да ви освиркат или да ви направят нещо на колата, тези които не обичат Борисов?

Досега съм нямал никакви проблеми. А иначе случки много. Оня ден един господин щеше да се блъсне в капака ми. Друг господин скочи от спирката, за да снима капака. Заради него намалих да не блъсна човека, заради едната снимка. Оня ден на магистралата за Велико Търново ме спряха едно семейство. Казаха ми “Чухме за вас по телевизора, искаме да снимаме колата” - дадох им, какво да правя.

От КАТ как се отнасят към вас като сте с лика на Борисов на капака?

Моя бизнес е до КАТ в Русе. И нямам проблеми с тях по тая причина.

Когато излизате извън Русе?

Аааа, не. Последно като ходих до Турция на КПП-то се възхитиха на премиера турските капепейци.

Направихте ли забележка на художника, който според вас е завършил консерваторията, защото Бойко Борисов е с по-малко пръсти?

Това е моя атракция. Не можем да направим оригинала. Като направим оригинала става опасно. Не може така.

Какво харесвате в Бойко Борисов и какво не?

Няма черта, която да не харесвам на премиера. Той е много готин мъж. А колата и рисунката ми е перфектна.

Смятате ли, че управлява добре, или не?

Много добре си управлява човекът. Във всяко стадо си има мърша, знаете. Ама щом в последните години съм се задържал в България, значи нещата ми вървят добре. Аз от 1990 година до 2002 бях в чужбина.

Друг член на кабинета искате ли да нарисувате на капака си? Министър Цветанов, например?

Господин Цветанов не мисля да го рисувам, ама обмислям господин Дянков. Него го харесвам, защото много ги тормози. Вероятно ще го нарисувам или на задния капак или отгоре на тавана.

Как ще помогнете на ГЕРБ вие лично? Защо те имат нужда от вас?

Не знам, бе и аз не знам как им станах важен. Аз просто съм си фен на господин Борисов, симпатизант съм и си го нарисувах. Той ми харесва като политик. Иначе мога, да, с многото приятели в града. Аз като тръгна да си гласувам за ГЕРБ и ето и младежта ще гласува за ГЕРБ, защото аз се движа в такива среди.

Споделяне

Още по темата

Още от Интервюта