Станишев: Има политическа поръчка да бъда осъден

Станишев: Има политическа поръчка да бъда осъден

Бившият премиер и лидер на БСП Сергей Станишев заподозря, че срещу него има политическа поръчка да бъде осъден.  Той коментира през Дарик радио в събота, че привличането му като обвиняем по делото за изчезналите от Министерския съвет секретни доклади е политическа поръчка, която обаче е незначителна тема на фона на това, което изпитват хората в момента - несигурност за доходите им, за работата им.

Според Станишев премиерът Бойко Борисов иска той да бъде осъден за "едно или за друго нещо". Лидерът на БСП каза, че той би попитал прокуратурата какво става с огласяването на класифицираната информация в парламента от финансовия министър Симеон Дянков - за тайно споразумение между правителството и БНБ.

”Мисля, че има много неща, които се класифицират абсолютно необосновано и не бих имал нищо против това, което е написано в докладите, които видях да бъде публично и да знаят българите в какви държавни тайни в кавички става дума", коментира Станишев. Той изтъкна, че по конкретния доклад е доказано, че той го е предал на ДАНС и лично на Петко Сертов.

Станишев отново коментира, че основен недостатък на кабинета на ГЕРБ е липсата на визия, стратегия, политика, защото всичко се правело ден за ден. Бившият премиер пак разкритикува правителството, че харчи наследения от тройната коалиция фискален резерв, вместо да прилага антикризисни мерки. Заради некадърността на ГЕРБ, ще плаща всеки от българите, смята Станишев.

Според него, ако Алексей Петров е действал като главата на организираната престъпност в България, връзките му с хората от политиката магот да се разкрият като се извадят разпечатките от разговорите му с български политици и като се свалят записите от камерите на басейна „Спартак”. МВР и прокуратурата имат тази възможност, смята бившият премиер и допълни, че Бойко Борисов и Алексей Петров са били бизнес партньори.

Станишев заяви, че Петров с него не е говорил.

"Никой не може да ми запуши устата", заяви Станишев. Той изрази и подозренията си, че 660-те милиона лева, които парламентът одобри за бизнеса, няма да бъдат изплатени изцяло. Една част от сумата ще бъде платена на "близки фирми", а втората част от средствата ще бъде похарчена "на тъмно" в края на годината, смята лидерът на БСП.

Споделяне

Още от България