Столичната община започва финансов одит на ”Топлофикация”

Столичната община започва финансов одит на ”Топлофикация”

Столичната община започва финансов одит на ”Топлофикация София", който ще тече паралелно с проверката на сметките за парно за месец декември, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова в сряда пред БНТ.

"Според мен, задължително трябва хората да знаят на какво се дължат  и най-вече да са убедени, че сметките са верни. Затова още в понеделник разпоредих след обяснението, което не ме удовлетвори, че това е заради ниските температури, да бъдат проверени всички сметки, които са над средните обявени от 21% увеличение, тъй като много хора се оплакаха, че сметките им са увеличени с 40-50, даже с 90%. Очевидно е, че тези хора трябва да получат отговор и освен това всички останали, които подадат жалби в ”Топлофикация”, трябва да получат точен отговор, конкретен на своя конкретен случай", коментира  Фандъкова.

За да бъдат облекчени софиянци, които не са доволни от получените сметки, на страницата на дружеството ще бъде обявен имейл за жалби.

”Две бяха важните задачи, които ”Топлофикация” имаше, когато общината получи собственост върху нея – едната беше за връщане на доверието на своите клиенти, според мен там има още много какво да се желае. А другата е да се инвестира, за да може да се подобри услугата, а там има доста добър напредък”, посочи Фандъкова.

Споделяне

Още по темата

Още от България