Столичните съветници се събират извънредно заради Общинска банка

След като на две поредни заседания Столичният общински съвет (СОС) не успя да вземе решение за Общинска банка, във вторник ще се събере на извънредна сесия. Това е решението след председателски съвет в петък с участието на всички представени политически сили в СОС.

Във вторник се очаква съветниците най-после да съберат квалифицирано мнозинство от две трети, за да приемат оценката за апортирането на имотите, с които ще бъде увеличен капитала на Общинска банка.

 

ДСБ ще промени отрицателния си вот при условие, че в решението изрично се запише, че банката няма да има право да продава апортираните имоти, заяви Вили Лилков пред Mediapool.

 

След като в четвъртък групата на БСП напусна заседанието на СОС, във вторник ще участват, каза Георги Свиленски. По думите му отсъствието от залата на социалистите е било само за четвъртък, за да “ударят камбаната” относно принизяването на работата на общинския съвет. БСП ще вземе окончателно решение как да гласува на заседание на групата в понеделник, уточни Свиленски.

 

СДС ще подкрепят внесения доклад, както и НДСВ, и “Атака”.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес