Стрелецът от Париж бил женен за туркиня във Великобритания

Абделхаким Дехар, който бе задържан в Париж през нощта в сряда срещу четвъртък, след като откри огън във в. "Либерасион" и срещу банка и взе заложник, се оженил във Великобритания за жена от турски произход и живял там 13 години, пишат британски вестници, цитирани от Франс прес.

През 90-те години той бил осъден във Франция за престъпления, извършени от крайнолеви групи, но след процеса бил пуснат на свобода и отишъл във Великобритания през 1996 г. През 2000 г. той се оженил за студентка от турски произход, с която заживели в източен Лондон, пишат "Таймс" и "Ивнинг стандард".

Една от сестрите на Дехар живее в Есекс, на югоизток от Лондон, където преподава френски. Тя казва пред "Ивниниг стандард", че от двайсет години не разговаряла с брат си, който не бил част от живота ѝ.

Връзката на Дехар с Великобритания стана известна в четвъртък след изявление на един от прокурорите по делото, че мъж разпознал Дехар по описанието на полицията и се обадил да съобщи, че го срещнал в Лондон преди 13 години, посочва АФП.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Какво очаквате да свърши служебното правителство?