Светът на Индиана Джоунс, Нарния и Междузвездни войни завладява Бургас

Светът на Холивуд и по-специално на култови филми като "Междузвездни войни", "Индиана Джоунс", "Хрониките на Ридик”, "Гладиатор”, "Хрониките на Нарния” и още касови заглавия ще завладее за три месеца Бургас. Оригинален реквизит, оръжия и други артефакти ще пристигнат от Меката на киното за откриването на най-новия мол в Бургас - Galleria Burgas, на 15 май, съобщиха организаторите във вторник.

Върху 200 кв. м изложбата Hollywood in Galleria ще представи атрибути от 28 филмови ленти разбивачи на касовите приходи. Сторибордове (поредица от скици, пресъздаваща сценария) ще показват всяка стъпка от създаването им, а статуи на героите в истински размери ще създават усещането, че си част от мистерията на филмите.

 

Терминатор ще посреща посетителите на изложбата, после те ще попадат в неспокойния свят на "Междузвездни войни” чрез макетна инсталация на страховитата крачеща кантонерка от "Империята отвръща на удара”. Оригиналните костюми, използвани в "Хрониките на Ридик”, "Гладиатор”, "Хрониките на Нарния”, "Индиана Джоунс” и много други филми също са част от експозицията. Оръжейната ще показва мечове, щитове, ножове и дори пушката на Никълъс Кейдж от "Призрачен ездач” и всеки ще може да ги размаха като супер героите от лентите.

 

Най-запалените фенове ще могат да се снимат с облеклата и снаряженията на любимите филмови герои.

 

Седмица преди откриването на мола в Бургас филмови герои ще се разхождат по улици и паркове. Аниматорите ще разиграват различни томболи и игри, а наградите ще се получават веднага. На 15 май парад на кинолегенди ще премине през центъра на града, за да отведе хората до Galleria Burgas. Там оркестърът на Бургаската филхармония ще изпълнява филмова музика, а огромен екран ще показва трейлъри от филмите.

 

Изложбата Hollywood in Galleria ще е естествена прелюдия към откриването на мултиплекса Cinema City в най-новия бургаски мол.

 

"Започнахме да подготвяме тази изложба преди три години, когато се свързахме с британска компания, изкупуваща филмови декори от Холивуд за различни музеи по света”, обяснява Христо Коцев, директор на Toolbox Marketing България, по чиято идея светът на Холивуд идва в Бургас. По-късно иновативната експозиция ще гостува на Стара Загора, където неин домакин ще бъде Galleria Stara Zagora.

Споделяне

Още от

Докъде е проникнала руската шпионска и пропагандна мрежа в България?