Свободните избиратели - партията, която зае трето място на изборите в Бавария

Свободните избиратели - партията, която зае трето място на изборите в Бавария

"Свободните избиратели" заеха трето място на изборите в Бавария, на които Християнсоциалният съюз (ХСС) загуби абсолютното си мнозинство в регионалния парламент на южната германска провинция, предаде ДПА.

"Свободните избиратели" са основани през 1978 г. Те са центристка партия, за която хората често гласуват, за да изразят недоволството си от основните германски политически сили.

"Свободните избиратели" са постигали най-големите си успехи в южните германски провинции Бавария и Баден-Вюртемберг.

По някои въпроси (като опазването на околната среда и социалната политика) те са привърженици по-скоро на лява политика, а по други (като имиграцията и сигурността) заемат консервативни позиции, близки до теази на ХСС, отбелязва ДПА.

На изборите в Бавария вчера "Свободните избиратели" спечелиха 11,6 процента от гласовете, което ги превръща във вероятен коалиционен партньор на ХСС, който получи подкрепата на 37,2 процента от гласоподавателите.

Центристката партия посочва като свои основни цели създаването на равни условия за живот и осигуряването на жилища, защитата на околната среда, ограничаването на имиграцията и съхраняването на баварската култура и традиции.

Споделяне

Още по темата

Още от Европа

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?