Танов също намеси Първанов в скандала с Мишо Бирата

Танов също намеси Първанов в скандала с Мишо Бирата

Аз бях лично засегнат от тези разговори, защото като ми се обади първия път, премиерът каза, че му е съобщено от президента, че аз "тероризирам" тази фирма незаконосъобразно. Той (премиерът, бел. ред.) искаше обяснение по този случай, съобщи в петък пред БНТ директорът на митниците Ваньо Танов.

Пред националната телевизия той за първи път детайлно разкри своята версия за изтеклите записи и с това потвърди версията на Борисов за президентска намеса.

Танов заяви, че обажданията на Първанов са били по повод пивоварната ”Леденика” на шефа на баскетболната лига Михаил Михов. Директорът на митниците предположи, че думите му са манипулирани чрез наслагване на реплики от други разговори.

Той разкри, че след този разговор са последвали и други разговори с премиера, както и с министър Симеон Дянков. В тях Танов докладва факти около проверката на пивоварната фирма и наложените ѝ санкции.

"Премиерът дава разпореждания лично на Дянков. И казва - действайте, както си повелява законът. Ревизиите на тази фирма са продължили. В момента излиза и актът, като сумата е доста сериозна", обясни той.

Танов добави, че премиерът не е искал прекратяване на проверката: "По всяка вероятност са му се обадили, че отново продължавам да "тероризирам" тази фирма".

Споделяне

Още по темата

Още от България