Трайчо Трайков: Цачева и Радев ще ни вкарат в диктатура или във война за нула време

Огъването пред Анкара изтрива един век от достойнството на България, смята кандидатът на РБ

“Цачева каза, без да ѝ мигне окото, че човешките права не са най-важното. Според Радев пък е допустимо анексирането на територии на съседите. Тези ще ни вкарат в диктатура или във война за нула време. Хора, бдете!“, така номинираният от РБ за президент Трайчо Трайков коментира в профила си във Фейсбук дебата между кандидатите на ГЕРБ и БСП.

“Огъването пред Анкара изтрива един век от достойнството на България. Настоявам за пълно и обективно разследване на безропотното предаване на Турция на всички опозиционери на Ердоган. Предаването на хора на чужда държава може да става само след съдебен контрол“, написа той в следващ свой постинг.  

Качването на хора в багажници – в чувал и по списък, е мутренски маниер, а България не може да бъде мутренска държава. Колко души са в изпратения от Ердоган списък? Предаден ли е и на каналджийската мафия, която си работи добре със службите? Защо всички "патриоти“ и фили мълчат, когато България се държи като куче-пазач на Турция?“, продължва Трайков.

“Като президент ще задавам тези въпроси и никой няма да може да ме заглуши. Очакваме разследване, а след това и поемане на политическа отговорност на най-високо равнище. Очакваме управляващите да връщат истинските нелегални имигранти на Турция, а не учители, които четат опозиционни вестници. Този скандал разрушава основите на българската демокрация. Българите сме достоен народ. Ние записахме в първата си Конституция, че "всекой робъ отъ какъвто полъ, вера и народность да бъде, свободенъ става, щомъ стъпи на Българска територия". Ние приехме като братя и сестри избиваните в Османската империя арменци. Ние не изпратихме съседите си евреи в лагерите на Хитлер. Слугуването пред Ердоган заплашва да изличи този век на българското достойнство“, пише той.

Не бих допуснал страната ни да се покланя пред силата на оръжието


"За мен не е изненада съгласието и единомислието между БСП и ГЕРБ по отношение на икономическите санкции срещу военната агресия на Русия в Украйна. Еднаквите позиции на Румен Радев и Цецка Цачева в днешния телевизионен дебат поставят под съмнение евроатлантическата ни принадлежност и общото ни разбиране с останалите цивилизовани народи, че агресията и войната не бива да се толерират. Единно им мнение, че агресорите не трябва да бъдат санкционирани, е политическо малокръвие, което ги праща директно в лигата на откровените кремълски марионетки. Предлагането на фалшиви алтернативи между т.нар. ляв и десен кандидат е лъжа и въвеждане в заблуда на българите. Като държавен глава никога не бих допуснал страната ни да се покланя пред силата на оръжието, вместо да стои изправена до силата на международното право", заявява още Трайков.

Споделяне

Още по темата

Още от Президентски избори

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?