Цветанов готов и на съдебни дела заради "Апартаментгейт"

Фандъкова била употребена в атаката срещу него и ГЕРБ

Цветанов готов и на съдебни дела заради "Апартаментгейт"

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов е убеден, че проверката от актикорупционната комисия по казуса с апартамента му ще покаже, че не е извършил нищо незаконно.

Той дори обясни какво ще покаже разследването - че не е прикривал проверка срещу сградата "Златен век“ и че доплатил много повече от "цената, която се тиражира".

Бил готов да заведе и дела срещу хората, които с изказванията си по "Апартаментгейт" преминали "границата на нормалното".

"Проверката, която в момента тече срещу мен, ще покаже, че не съм извършил нищо незаконно. Истината в крайна сметка ще излезе наяве, но дали тогава ще получа извинение", попита Цветанов пред журналисти във Велики Преслав.

Преди ден столичният кмет и зам.-председател на ГЕРБ Йорданка Фандъкова каза, че ако е била на мястото на Цветанов заради скандала е щяла да подаде оставка от "всички управленски позиции". След "Апартаментгейт" той напусна парламента, но не и постовете си в ГЕРБ – остана шеф на предизборния щаб и зам.-председател на партията.

Според Цветанов изказването на другия зам.-председател в ГЕРБ е било извадено от контекста. "Йорданка Фандъкова действително се почувства, че по някакъв начин е била употребена в тази цялостна медийна атака, която се води срещу ГЕРБ", каза той и добави, че тя му е звъннала след излъчването на интервюто.

Той обясни, че двамата със столичния кмет имали "перфектни отношения" и "невероятно доверие".

По думите на Цветанов в ГЕРБ имали "висок морален стандарт". Той не пропусна да разкритикува индиректно водача на листата на БСП Елена Йончева, която е с повдигнати обвинения за пране на пари.

"Защо БСП вместо да поиска оставките на хора с повдигнати обвинения от прокуратурата, партията дори ги поощрява", каза зам.-председателят на ГЕРБ.

Споделяне

Още по темата

Още от България