Цветанов има съмнения за връзка на Първанов с престъпността

Цветанов има съмнения за връзка на Първанов с престъпността

Винаги могат да останат съмнения за връзки между президентската институция и криминални структури по времето на президента Георги Първанов, заяви във вторник вътрешният министър Цветан Цветанов пред ТВ7.

"Вярвам, че президентът на страната в лицето на Росен Плевнелиев и вицепрезидента Маргарита Попова действително ще има възможност парламентът да бъде запознат с всичко това, което трябва да бъде показано на обществото. Защото това са реалните години, в които някой е обслужвал организираната престъпност. Защо не се помисли за жертвите? Защо, когато някой помилва някого, не помисли какво е причинил той на тези граждани?", заяви Цветанов.

Вицепремиерът обясни, че в момента е под ”политически обстрел, защото много са политиците в България, които искат да запазят политико-престъпните си интереси”.

Той призова обществото да наблюдава ”много внимателно” делата, свързани с годините на прехода - "Килърите", "Октопода", "Наглите".

"В тези дела има някаква взаимна връзка на определени политици в годините на прехода, в тази връзка и самия г-н Първанов, т.нар. "Гоце" също попада в този общ знаменател. Всичко е въпрос на интереси и на зависимости в целия този процес", каза Цветанов.

По казуса с съдия Мирослава Тодорова, Цветанов обяви, че не иска по никакъв начин институцията съд да бъде въвличана в противоборство. "Има много съдии, с които комуникирам ежедневно, които изцяло ме подкрепят, защото това, което казвам, е самата истина", каза още той.

По тема за делото "Октопод" Цветан Цветанов призова: "Нека да наблюдаваме внимателно всичко, което се изнася в публичното пространство. Това са процеси, които за последните 20 години нито едно правителство не е мислило по тази тема, защото всеки би предпочел медийния комфорт".

Споделяне

Още по темата

Още от България