Цветанов поиска официална справка при кого е ходил Пеевски в МВР

Цветан Цветанов

Заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов изпрати писмо до вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев, с искане да му бъде предоставена писмена справка по години, дни и часове, за периода 27 юли 2009 г. – 13.03.2013 г. за посещенията на народния представител Делян Пеевски в сградата на Министерство на вътрешните работи, съобщиха от пресслужбата на ГЕРБ в петък.

Само ден по-рано Пеевски огласи резултатите от справката, която той поискал от МВР за посещенията си в сградата на министерството за същия период. Според тази справка той е влизал 40 пъти в сградата. Справката му беше в отговор на твърдение от предния ден на Цветан Цветанов, че Пеевски е бил в неговия кабинет, когато е бил вътрешен министър "6-7 пъти". Тези пък "уточнения" се вписаха в задочната престрелка през медиите, в която Цветанов и Пеевски се впуснаха в последните дни.

В писмото си Цветанов заявява: "Във връзка с цитирани в публичното пространство справки на Министерство на вътрешните работи за посещения в сградата на МВР на народния представител Делян Славчев Пеевски, в качеството ми на народен представител от ПГ на ПП ГЕРБ и бивш министър на вътрешните работи, се обръщам към Вас да ми бъде предоставена писмена справка по години, дни и часове, за периода 27 юли 2009 г. – 13.03.2013 г. за посещенията на народния представител Делян Славчев Пеевски в сградата на Министерство на вътрешните работи".

Заместник-председателят на ГЕРБ моли към справката да бъде приложено заверено копие от регистрите на дирекция "Комендатура", с всички данни за посещения на Пеевски в МВР, за да може да бъде допълнително установено кои служители в сградата народният представител е посетил.

"При необходимост се обръщам към Вас да ми бъде разрешен достъп до регистрационните дневници, за да се запозная лично със съдържанието, отнасящо се до тези посещения", посочва още Цветанов.

Малко по-рано в петък лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че не го интересуват кавгите между Цветанов и Пеевски. "Въобще не им обръщам внимание", каза пред журналисти в Любимец Борисов в отговор на въпрос за кавгите между двамата депутати. "Не им обръщам внимание, разбирате ли", повтори Борисов, след което и потрети: "Това е: не им обръщам внимание, с три думи".

Споделяне

Още по темата

Още от България

Как оценявате кандидата на ИТН за премиер?