УЕФА даде на ЦСКА още 4 дни, за да спаси лиценза си

УЕФА даде на ЦСКА още 4 дни, за да спаси лиценза си

Европейската футболна централа (УЕФА) отпуска само още няколко дни на ЦСКА да уреди задълженията си. В противен случай клубът ще загуби лиценза си за 3 години.

Това става ясно от публикувано на сайта на Българския футболен съюз (БФС) съобщение.

"В централата на Българския футболен съюз се получи писмо от Контролния панел на УЕФА, в което на българския футболен клуб ПФК ЦСКА АД се дава краен срок до 30.09.2012 година да изчисти своите задължения. След тази дата ПФК ЦСКА АД няма да има възможност да защити своя лиценз за европейските клубни турнири за следващите три години", се казва в съобщението.

От пресслужбата на футболния съюз освен това обясняват, че не те, а УЕФА ще вземе крайното решение за лиценза на червените.

"По повод появилите се спекулации, свързани с желанието на ПФК ЦСКА АД да получава лицензия директно от УЕФА, БФС би искал да напомни, че именно УЕФА постави ПФК ЦСКА АД под мониторинг и крайното решение за лиценза на българския клуб ще бъде взето в Нион", се посочва в публикуваното на сайта на съюза съобщение.

Българският клуб е под сериозен мониторинг, след като през лятото на 2008 г. остана без права за участие в европейските турнири.

Споделяне

Още по темата

Още от Спорт