В ГЕРБ обезпокоени от начина, по който се провежда здравната реформа

Ние сме много обезпокоени от случващото се в здравеопазването и от начина, по който се провежда тази реформа. Това заяви в Шумен зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, цитиран от БГНЕС.

"Преди да стартираш една реформа, ти трябва първо да си убедил тези, с които ще проведеш тази реформа. Сами разбирате - докторите, ръководителите на здравни заведения са хора с опит и всеки един от тях знае какви са проблемите. И ако те не бъдат чути, реформата ще бъде обречена на неуспех и ще се генерира огромно напрежение", каза Цветанов по повод предлаганото от здравния министър Петър Москов сливане на болници и протестите на медици срещу това.

”Ежедневно на нашите депутати и представители по места звънят доктори и ръководители на здравни заведения, обезпокоени от случващото се. Всичко зависи от начина, по който бъде възприета тази реформа и след това оценена. Нека все пак бъдем по-оптимистични и да знаем, че всеки, който се заема с подобни отговорности, трябва да бъде диалогичен и да търси консенсус. Нека имаме политическата култура и политическия кредит на доверие, който сме дали на министър Москов", заяви още Цветанов.

Споделяне

Още по темата

Още от България